Oborová platforma gastronomie
- 31.03.2023 13:34
- 28. března 2023 se konala na škole významná událost. Dva mistři kuchaři Pan Jiří Roith a pan Zdeněk Křížek spolu s našimi žáky pod patronací JHK vařili degustační menu pro pozvané pedagogy z gastronomických škol v Jihočeském kraji a pro odborníky v gastronomii a cestovním ruchu. V našich odborných učebnách jsme měli možnost seznámit se a ochutnat takové laskominy jako je japonské sushi, italské menu s lanýži. Výborné koktejly nám namíchal pan Patrik Weiss za spolupráce s našimi studentkami. Poznali jsme, že pánové kuchaři i barman jsou odborníky nejpovolanějšími nejen tím, co nám uvařili, ale i tím, jak zaujali naše žáky a stali se jejich inspirací.
- více
Čepování piva
- 27.03.2023 13:20
- Pod záštitou Plzeňského Prazdroje proběhlo ve dnech 21. a 22. 3. 2023 v prostorách učebny TOS školení Čepování piva Pilsner Urquell. Naši žáci první den absolvovali parádní přednášku, kterou vedl hlavní obchodní sládek Jiří Kalčík. Ti nejšikovnější si odnesli za aktivitu drobné dárečky. Praktická část školení poté probíhala pod vedením výčepní Marie Černé. Všichni zúčastnění si mohli, a to i opakovaně, načepovat a VYPÍT! svoje pivečko. Jen někteří byli zklamaní, že se jednalo o nealko. Tak na zdraví!
- více
Účast na barmanských soutěžích v Brně
- 27.03.2023 10:29
- Dne 21. března 2023 jsme se v Brně zúčastnili barmanských soutěží - Junior Cocktail Competition - JOHNNIE WALKER COCKTAIL COMPETITTION 2023 a CAPTAIN MORGAN FLAIR COMPETITION 2023.
- více
Klára 3847
- 27.03.2023 08:13
- V pátek 24. 3. navštívily třídy H1A, H1B, G1, H2A a H3A v Městském divadle Český Krumlov inscenovaný dokument podle skutečných událostí z období druhé světové války a holokaustu.
- více
Návštěva pana ministra školství na naší škole
- 22.03.2023 10:16
- V úterý 21. března 2023 poctil naši školu návštěvou ministr školství, pan prof. JUDr. Vladimír Balaš, CSc. v doprovodu paní poslankyně Mgr. Ing Pavly Pivoňka Vaňkové. Pan ministr a jeho doprovod měli možnost prohlédnout si školu, odborné učebny a především se seznámit s prací našich žáků na poli barmanském, čepování piva, studené kuchyně. Navštívil i hodinu výuky informatiky a cestovního ruchu. Ochutnal koktejly, které připravil se svým týmem žák třídy H3B Adam Špirhanzl, výrobky studené kuchyně připravené našimi žáky a degustační menu, které připravili žáci pod vedením pedagogů a žáka Filipa Roudnického, účastníka finále Young chef 2023.
- více
Přihlášení
- Úterý 6. 6. 2023
Fotogalerie
zatím žádné údaje