• Textová podstránka

      • 65-51-H/01 - KUCHAŘ - ČÍŠNÍK
        Školní vzdělávací program - Kuchař - číšník

        Délka přípravy: 3 roky
        Organizace studia: denní studium
        Způsob ukončení: výuční list
        Učební obor pro absolventy ZŠ

        Charakteristika učebního oboru

        Příprava v učebním oboru kuchař – číšník, práce ve společném stravování zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které se organizuje formou odborného výcviku. Tříletý učební obor je koncipován homogenně jako samostatný obor profesní přípravy pro úsek technologie přípravy jídel a obsluhy v pohostinství se všeobecným přehledem po celé oblasti společného stravování a se základními předpoklady pro vykonávání obchodně podnikatelských aktivit.

        Uplatnění absolventa

        Absolventi se po nezbytném zapracování uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb, po určitém čase se mohou stát soukromým podnikatelem ve stravovacích službách.

        Možnost dalšího vzdělávání absolventů

        Absolventi učebního oboru, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o přijetí do studijního oboru GASTRONOMIE 65-41-L/51, ŠVP: Společné stravování (dvouleté denní nebo tříleté dálkové studium zakončené maturitní zkouškou), který je rovněž zřízen na naší škole. Naši žáci se pravidelně zúčastňují různých soutěží (hlavně odborných) ve škole, v regionu i celostátně. 

        Odborný výcvik

        Výuka je rozdělena na sudý a lichý týden. V jednom týdnu je teoretické vyučování, v druhém pak odborný výcvik. Praktické vyučování se uskutečňuje pod vedením učitelů nebo instruktorů odborného výcviku na mnoha pracovištích, například Original pivnice Budvarka Budvar, restaurace Metropol, Grandhotel Zvon, Clarion Congres hotel České Budějovice, Menza VŠTE apod. S novými technologiemi mají žáci možnost se seznámit v odborných učebnách v budově F. Šrámka, kde probíhá výuka dle potřeb školy. Škola má vlastní školní jídelnu a zajišťuje i ubytování v našem domově mládeže.
        Při přijímacím řízení vycházíme ze studijních výsledků na ZŠ a ze zdravotní způsobilosti potvrzené lékařem. 

        Důležité dokumenty
         

         Přihláška ke studiu

         Zdravotní požadavky

         ŠVP kuchař číšník platný od 1. 9. 2024

         ŠVP kuchař číšník platný od 1. 9. 2017

         ŠVP Kuchař - číšník platný od 1. 9. 2022 (č. j. SVPKC22/01)

         ŠVP kuchař číšník platný od 1. 9. 2017 - dodatek matematika

  • Hlavní budova

    Senovážné náměstí 12

    370 01 České Budějovice

    389 139 320 (sekretariát)

    info@skolacrcb.cz

    www.skolacrcb.cz

     

  • Hotelová škola a VOŠ

    Fráni Šrámka 9/1216

    370 04 České Budějovice

    387 788 111 (sekretariát)

    387 788 117 (VOŠ studijní)

    387 788 120 (jídelna)

     

  • IČO: 60077590

    DIČ: CZ60077590

    Datová schránka: ub7gnn9

    REDIZO:  600170331

    IZO SŠ: 060077590

    IZO VOŠ: 110028708

    Banka: 937231/0710

    Prohlášení o přístupnosti