• Gastronomie

      • 65-41-L/01 - GASTRONOMIE
        Školní vzdělávací program Gastronomie - zaměření Kuchař

        Délka přípravy: 4 roky
        Organizace studia: denní studium
        Způsob ukončení: maturitní zkouška - vysvědčení o maturitní zkoušce, s možností jednotné závěrečné zkoušky
        a získání výučního listu (po 3. ročníku)

        Střední vzdělání s maturitní zkouškou pro absolventy ZŠ

        Charakteristika studijního oboru

        Vzdělávací program je koncipován pro profesní přípravu pro úsek přípravy pokrmů eventuálně nápojů, ale také se všeobecným přehledem o celé oblasti stravování a s předpoklady pro vykonávání provozních a řídících aktivit v oboru. Příprava ve studijním oboru zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které je organizováno formou odborného výcviku a odborné praxe.

        Možnosti uplatnění

        Absolvent se může uplatnit v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař-kuchařka a vyšších provozních funkcích. Absolventi mají možnost ucházet se o přijetí ke studiu na vyšší odborné škole nebo na vysoké škole. 

        Podmínky přijetí ke studiu

        Předpokladem přijetí ke studiu je úspěšné absolvování základní školy, přijímacího řízení a potvrzení o zdravotní způsobilosti potvrzené lékařem.

         

        Důležité dokumenty

         Zdravotní požadavky na uchazeče

         ŠVP Gastronomie - zaměření kuchař (model L + H) - od 1. 9. 2024

         ŠVP Gastronomie - zaměření kuchař platný od 1. 9. 2022 (č. j. SVPG22/01)

  • Hlavní budova

    Senovážné náměstí 12

    370 01 České Budějovice

    389 139 320 (sekretariát)

    info@skolacrcb.cz

    www.skolacrcb.cz

     

  • Hotelová škola a VOŠ

    Fráni Šrámka 9/1216

    370 04 České Budějovice

    387 788 111 (sekretariát)

    387 788 117 (VOŠ studijní)

    387 788 120 (jídelna)

     

  • IČO: 60077590

    DIČ: CZ60077590

    Datová schránka: ub7gnn9

    REDIZO:  600170331

    IZO SŠ: 060077590

    IZO VOŠ: 110028708

    Banka: 937231/0710

    Prohlášení o přístupnosti