Novinky
Filetování tuňáka žlutoploutvého
- 21.03.2023 14:05
- V tomto týdnu byla pro žáky připravená další velká akce. Některé třídy se cvičně odbavovaly na letišti, zbytek žáků si užíval nádherné a nezvyklé podívané s tuňákem žlutoploutvým. K nám do školy přicestoval za pouhé čtyři dny až z dalekých Malediv, kde byl uloven na udici v Indickém oceánu. Objednal ho doslova mistr ve svém oboru pan Jiří Pešek, který ho před zraky našich žáků filetoval, vše odborně komentoval a nakonec i připravil. Pocuchal tím navíc i naše chuťové pohárky, a to velmi zdařile.
A když jsme u té gastronomie, všichni měli možnost připravené 4-chodové menu ochutnat.
Tatarák z tuňáka s mangem a šalotkou
Krémová rajčatová polévka s oreganem a koprem, přelitá na předem založený polévkový talíř s krevetou, treskou, zakysanou smetanou s česnekem a křupavým chipsem
Steak z tuňáka v sezamové krustě na bramborovém pyré s chřestem, doplněný glazovaným hráškovým luskem s karotkou
Čokoládové brownies s vanilkovou zmrzlinou na malinovém sirupu, zakapané dýňovým olejem, zaprášené lanýžem a pepřem
- Zpět na seznam článků
Nejnovější články
Kalendář
- září 2025
- 03
- St
- Dračí lodě
- 3. 9.
- Školní akce
- 04
- Čt
- Dračí lodě
- 4. 9.
- Školní akce
- 08
- Po
- písemná část JZZ
- 8. 9.
- Závěrečné zkoušky
- 09
- Út
- Praktická část JZZ
- 9.-11. 9.
- Závěrečné zkoušky
- 10
- St
- Dračí lodě
- 10. 9.
- Školní akce
- 11
- Čt
- Dračí lodě
- 11. 9.
- Školní akce
- 12
- Pá
- Ústní část JZZ
- 12. 9.
- Závěrečné zkoušky
- říjen 2025
- 28
- Út
- Den vzniku Československa
- 28. 10.
- Svátek