Odborná konference TRAVELCON – dva dny plné přednášek a usměvavých tváří studentů a studentek VOŠ
- 25.04.2023 08:08
- Ve dnech 20. – 21. dubna 2023 se na českobudějovickém Výstavišti konal již 7. ročník odborné konference cestovního ruchu TRAVELCON, na jejíž realizaci se podíleli také naši studenti a studentky 2. a 3. ročníku Vyšší odborné školy.
- více
VELKÉ FINÁLE KU YOUNG CHEF 2023
- 03.04.2023 13:30
- Po dvou letech pauzy se dva žáci naší školy Jan Bauer a Jan Kraus probojovali do velkého finále soutěže KU YOUNG CHEF 2023. 4. ročník se konal v sobotu 1. dubna 2023 v Makro Akademii v Praze. Soutěž určená žákům středních škol má už nyní prestižní pozici mezi gastronomickými soutěžemi a je to vidět i na osobách ambasadorů z řad českých kulinářských autorit. Ti také byli přísnými hodnotiteli soutěžících. Podle slov Jiřího Roitha, zakladatele Kulinářské Akademie, měl letošní ročník vysokou úroveň a všichni finalisté se zhostili zadaných úkolů na výbornou a mohou se srovnávat s profesionálními kuchaři. Přesto vítěz může být jen jeden. Jeho jméno se dozvíme na Bocuse d΄Or, velkém svátku gastronomie, v Praze 6. května. Oběma soutěžícím držíme palce, aby to byl právě jeden z nich.
- více
Oborová platforma gastronomie
- 31.03.2023 13:34
- 28. března 2023 se konala na škole významná událost. Dva mistři kuchaři Pan Jiří Roith a pan Zdeněk Křížek spolu s našimi žáky pod patronací JHK vařili degustační menu pro pozvané pedagogy z gastronomických škol v Jihočeském kraji a pro odborníky v gastronomii a cestovním ruchu. V našich odborných učebnách jsme měli možnost seznámit se a ochutnat takové laskominy jako je japonské sushi, italské menu s lanýži. Výborné koktejly nám namíchal pan Patrik Weiss za spolupráce s našimi studentkami. Poznali jsme, že pánové kuchaři i barman jsou odborníky nejpovolanějšími nejen tím, co nám uvařili, ale i tím, jak zaujali naše žáky a stali se jejich inspirací.
- více
Čepování piva
- 27.03.2023 13:20
- Pod záštitou Plzeňského Prazdroje proběhlo ve dnech 21. a 22. 3. 2023 v prostorách učebny TOS školení Čepování piva Pilsner Urquell. Naši žáci první den absolvovali parádní přednášku, kterou vedl hlavní obchodní sládek Jiří Kalčík. Ti nejšikovnější si odnesli za aktivitu drobné dárečky. Praktická část školení poté probíhala pod vedením výčepní Marie Černé. Všichni zúčastnění si mohli, a to i opakovaně, načepovat a VYPÍT! svoje pivečko. Jen někteří byli zklamaní, že se jednalo o nealko. Tak na zdraví!
- více
Účast na barmanských soutěžích v Brně
- 27.03.2023 10:29
- Dne 21. března 2023 jsme se v Brně zúčastnili barmanských soutěží - Junior Cocktail Competition - JOHNNIE WALKER COCKTAIL COMPETITTION 2023 a CAPTAIN MORGAN FLAIR COMPETITION 2023.
- více
Přihlášení
- Pondělí 2. 12. 2024
Fotogalerie
zatím žádné údaje