• Gastronomie

      • Od 1. ročníku školního roku 2016/17 – Pilotní ověřování
        65-41-L/01 - GASTRONOMIE
        Školní vzdělávací program Gastronomie - zaměření Kuchař

        Délka přípravy: 4 roky
        Organizace studia: denní studium
        Způsob ukončení: maturitní zkouška - vysvědčení o maturitní zkoušce, s možností jednotné závěrečné zkoušky
        a získání výučního listu (po 3. ročníku)

        Termín odevzdání přihlášky: 1. březen
        Střední vzdělání s maturitní zkouškou pro absolventy ZŠ

        Charakteristika studijního oboru

        Vzdělávací program je koncipován pro profesní přípravu pro úsek přípravy pokrmů eventuálně nápojů, ale také se všeobecným přehledem o celé oblasti stravování a s předpoklady pro vykonávání provozních a řídících aktivit v oboru. Příprava ve studijním oboru zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které je organizováno formou odborného výcviku a odborné praxe.

        Kritéria přijímacího řízení

        Konají se povinné jednotné přijímací zkoušky formou jednotných písemných testů z předmětů Český jazyk a literaretura a Matematika a její aplikace v rozsahu stanoveném RVP pro základní vzdělávání, ze kterých uchazeč může dosáhnout maximálně 60 % bodů. Dalších 40% bodů může uchazeč získat za průměrný prospěch ze všech předmětů z posledních tří klasifikačních období na základní škole. Při shodném bodovém hodnocení se přednostně přijímají uchazeči, kteří dosáhli lepších studijních výsledků v posledním klasifikačním období na základní škole. Přijímací zkoušky v 1. kole přijímacího řízení pro obory vzdělávání s mateřskou zkouškou se konají v pracovních dnech v období od 12. dubna do 28. dubna v termínu, který stanoví MŠMT do 30. září.

        Možnosti uplatnění

        Absolvent se může uplatnit v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař-kuchařka a vyšších provozních funkcích. Absolventi mají možnost ucházet se o přijetí ke studiu na vyšší odborné škole nebo na vysoké škole. Škola má vlastní školní jídelnu a zajišťuje i ubytování v našem domově mládeže.

        Podmínky přijetí ke studiu

        Předpokladem přijetí ke studiu je úspěšné absolvování základní školy, přijímacího řízení a potvrzení o zdravotní způsobilosti potvrzené lékařem.

        Důležité dokumenty
         

         Přihláška ke studiu

         Zdravotní požadavky na uchazeče

         ŠVP Gastronomie - zaměření kuchař (model L + H) od 1. 9. 2016

         ŠVP Kuchař maturitní platné od 1. 9. 2012

         Dodatek ŠVP Gastronomie (model L + H) - Matematika

         Dodatek ŠVP Gastronomie 2017 - rozvržení obsahu vzdělávání

  • Hlavní budova

    Senovážné náměstí 12

    370 01 České Budějovice

    389 139 320 (sekretariát)

    info@skolacrcb.cz

    www.skolacrcb.cz

  • Hotelová škola a VOŠ

    Fráni Šrámka 9/1216

    370 04 České Budějovice

    387 788 111 (sekretariát)

    387 788 117 (VOŠ studijní)

    387 788 120 (jídelna)

  • : 60077590

    DIČ: CZ60077590

    Datová schránka: ub7gnn9

    IZO SŠ: 060077590

    IZO VOŠ: 110028708

    Banka: 937231/0710